Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació privacitat.

L'Ampolla celebrarà el 22 de setembre la XX Festa ...

L'Ampolla celebrarà el 22 de setembre la XX Festa de la Sega

La XX edició de la Festa de la Sega, que començarà a les 11 hores del proper diumenge 22 de setembre, transformarà un any més el port pesquer de l’Ampolla en un sequer. Allí es mostrarà als visitants el procés tradicional de transformació de l’arròs un cop segat fins al moment de l’ensacat.

Aquest procés s’inicia un cop es tenen les garbes d’arròs ja preparades, les quals es transporten amb el tiràs (una mena de trineu que s’utilitza per transportar les garbes d’arròs per l’arrossar). A continuació, es desfan les garbes d’arròs, es mesclen amb palla i s’inicia el procés de trillar l’arròs (separar el gra d’arròs de la palla), en aquest cas se'n mostraran dos tipus: trillar a potes (amb les potes de l’animal) i trillar amb el trill (amb una mena de corró circular amb claus que és arrastrat per l’animal).

Un cop trillat l’arròs, es neteja el gra de la palla, el que s'anomena despallar, amb forques, s’amuntega el gra i, mitjançant el ventat amb pales de fusta, se separen les restes de palla més petita i la pols del gra. Tot seguit, s’inicia el procés d’assecat, és a dir, s’amuntega el cereal i posteriorment es fan rieres amb els peus per estendre totalment l’arròs sobre l’era o sequés, i un cop estès, s’asseca al sol (de cara a la nit, en el passat, es tornava a amuntegar i es tapava per evitar la humitat de la rosada).

Un cop sec l’arròs, es neteja per últim cop el gra d’arròs, per a la qual cosa s’utilitza la tècnica de garbellar, que a més, abans també servia per classificar aquest cereal. Finalment, l’arròs ja està preparat per a l’ensacat.

Degustació de tipus d'arròs

Diumenge també hi haurà, a partir de les 11.30 hores, una degustació de diversos tipus d'arròs cuinats pels nostres restauradors. A més, es podran degustar postres i productes elaborats amb aquest cereal. Al mateix port també hi hauran demostracions de com es cuina l’arròs.

Al llarg de la festa es podrà gaudir de la música tradicional de rondalla amb Suc d’Anguila i Guardet Lo Cantador.

XX Jornades Gastronòmiques de l’Arròs de l’Ampolla

Aquesta festa donarà el tret de sortida a les XX Jornades Gastronòmiques de l’Arròs de l’Ampolla, que tindran lloc del 21 de setembre al 6 d’octubre, i on 14 restaurants del municipi presentaran diversos menús al preu comú de 27 euros.

Els restaurants adherits a les jornades són:

 • Restaurant Bama– Beach Club
 • Restaurant Botavara
 • Restaurant Can Piñana
 • Restaurant Casa David
 • Restaurant Casa Llambrich
 • Restaurant Club Nàutic – Casa Montero
 • Restaurant La Barraca
 • Restaurant la Roca Plana
 • Restaurant Lo Goleró
 • Restaurant Nova Devimar
 • Restaurant Rafa
 • Restaurant Del Mar- Flamingo
 • Restaurant Sol
 • Restaurant Taperia Lo Típic

Coincidint amb aquestes jornades, el dia 28 de setembre hi haurà l’actuació de La Dinamo Music On Cycles, a partir de les 19 hores pels carrers de l’Ampolla.

Altres imatges
Documentació adjunta
Comparteix aquesta entrada