Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació privacitat.

"El més important d'aquesta legislatura és dur a t...

"El més important d'aquesta legislatura és dur a terme polítiques mediambientals, socials i de promoció turística i econòmica per millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans"

Francesc Arasa Pascual de Junts per l'Ampolla va ser investit alcalde del municipi en el Ple de constitució i presa de possessió de la corporació municipal per al mandat 2019-2023, celebrat el 15 de juny a l'Ajuntament de l'Ampolla. El nou consistori està format per 11 regidors, 7 provinents de la formació Junts per l'Ampolla, 3 d'Esquerra Republicana de Catalunya i 1 de Ciutadans.

Pel que fa a la distribució de responsabilitats, la 1a tinència d'alcaldia està ocupada per José Luís Pitarque Balagué que també és el responsable de l'Àrea de Governació, Via Pública i Instal·lacions. La 2a tinència d'alcaldia juntament amb l'Àrea de Territori, Sostenibilitat i Projecció Cultural i Turística és responsabilitat de Meritxell Faiges Albiol. La 3a tinència d'alcaldia és ocupada per Àlvar Casanova Curto que també gestiona l'Àrea de Cohesió Social i Esports. L'Àrea de Comerç i Serveis Municipals és gestionada per Geno Cabrera González, Lluís Cabrera Roch està al capdavant de l'Àrea de Festes i del Medi Rural i Rafel Tomàs Royo de l'Àrea d'Hisenda i Impuls Industrial.

- En primer lloc, presenta’ns el nou equip de govern…

És un equip que en gran part ja ve de l’anterior mandat i, per tant, amb experiència acumulada de tots aquests anys. Les noves incorporacions i el nou organigrama de l'equip de govern sumaran i aportaran una nova inèrcia, una nova manera de fer. Podem dir que és un equip unit, amb la força, les ganes i la il·lusió de treballar pel nostre poble.

- Si poguessis tornar a començar la legislatura passada, què faries diferent?

Sempre hi ha coses que segurament canviaria o hauria fet diferent, però estic satisfet del treball fet i de com ho hem fet durant aquests 4 anys, així que ho deixaria tal com està.

L’única cosa que canviaria és intentar arribar més a les persones, sobretot a aquelles que han tingut alguna necessitat o algun problema, i que potser no he estat capaç d'estar allí o de poder oferir-los-hi una solució.

- Quins són els principals projectes d’aquesta legislatura?

Com a projectes importants a escala d’infraestructures tenim la construcció d’un nou dipòsit d’aigua potable, la construcció d’un helistop, és a dir, un lloc on puguin aterrar els helicòpters, també la instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics i tenim previst millorar els accessos a l’estació del tren del municipi, entre d'altres.

Ara bé, el més important per a aquesta legislatura és dur a terme polítiques mediambientals, socials i de promoció turística i econòmica, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans.

- Explica’ns més detalladament el projecte de govern participatiu en què consistirà…

Volem que el ciutadà pugui decidir sobre quin ús se li dona a alguna de les partides dels pressupostos municipals i també volem saber quines són les seves prioritats. Amb l'equip de govern estem estudiant de quina manera ho farem. A més a més, volem que mitjançant la creació del consell d’entitats, aquestes associacions municipals es puguin implicar més en la vida social, cultural i esportiva del nostre poble i així aportar idees per dur a terme accions i activitats que considerin de major interès.

- Catalunya està en estat d’emergència climàtica, quines accions hi ha previstes per fer-ne front des de l'àmbit local i per preservar el medi ambient?

Hem de ser molt conscients de l’emergència climàtica que tenim. Treballarem amb energies renovables, dotarem al poble de punts de càrrega per a vehicles elèctrics i fomentarem l'ús d'aquests vehicles, farem campanyes de conscienciació per ser més eficients a l'hora de reciclar, tenim l'objectiu de suprimir l’ús del plàstic en totes les activitats que organitza la corporació municipal i en aquelles que puguem incidir-hi. Hem de conscienciar la gent sobre la conservació i preservació del medi natural i marí.

- Parlem de tecnologia, en quin punt està i cap a on evolucionarà el desplegament de la fibra òptica?

El desplegament de la fibra òptica ja s'està duent a cap, però no amb la celeritat que tots voldríem, hi ha molta demanda i això fa que no avanci al ritme que desitjaríem. Crec que durant aquest nou mandat, el desplegament ja serà una realitat a tot el poble, incloent-hi les urbanitzacions.

- Podríem dir que la fibra òptica pot esdevenir un incentiu perquè s’estableixin empreses al nostre poble?

Un dels projectes que posarem en marxa durant aquest mandat serà crear una àrea on poder situar aquelles empreses de servei o de suport a la indústria turística, i farem que sigui el més assequible que puguem. Així doncs, podríem dir que el fet de tenir fibra òptica al nostre poble és un punt a favor perquè aquest projecte esdevingui tot un èxit.

- Pel que fa a la promoció econòmica del municipi, quins plans teniu previstos?

Hem de fer un major esforç per promocionar encara més el nostre sector turístic, basat en un turisme familiar, de proximitat i de major qualitat. Hem de treballar juntament amb el sector privat per potenciar l'activitat, per crear paquets turístics i ampliar la nostra oferta a nous mercats. Un altre punt on hem de posar molts esforços és en desestacionalitzar la temporada turística, és a dir, intentar que l'activitat turística no només es concentri en uns mesos en concret, sinó que es reparteixi durant tot l'any.

- Fins ara, donar suport a la independència de Catalunya ha estat un punt important per a l’equip de govern. Continuarà sent així?

Sense lloc a dubte, però també hem de tenir en compte que el prioritari com a alcalde i com a equip de govern és estar al servei de tots els ciutadans, pensin com pensin, i donar solució a totes les problemàtiques que sorgeixin. I com no, treballar per tenir un poble millor. Però de cap manera podem ignorar la situació del país i el que està passant.

- En quatre anys tornaràs a presentar la teva candidatura com alcaldable?

Aquesta és una decisió que encara no he pres, i crec que ara no és el moment de decidir-ho, dependrà de les ganes i de les forces que tingui per seguir treballant pel meu poble. Ara bé, si continuo amb les mateixes ganes, força i il·lusió que fins ara no tinc cap dubte que tornaré a ser candidat.

Altres imatges
Comparteix aquesta entrada